napelem pályázat

Válasz:

Almérőről így rendelkezik a felhívás:

Amennyiben a fejlesztést megelőzően a fejlesztendő épület/épületcsoport vagy épületrész nem rendelkezik a projekt szempontjából releváns önálló energetikai mennyiség mérővel vagy almérővel, annak beszerelése és üzembevétele a...

A támogatás mértéke, összege:

1,5 millió Ft és 3 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a nyertes pályázók. A támogatás mértéke: 100%.

Támogatást igénylők köre:

  • azon mikro-, kis-, és középvállalkozások pályázhatnak,...

A támogatáson mezőgazdasági vállalkozások indulhatnak.

A kormány támogatja, hogy a  mezőgazdasági vállalkozások, őstermelők kisteljesítményű erőművekből álló napelemfarmokat hozzanak létre.

A támogatott napelemparkok várható száma: legalább 600 db.
Min. teljesítmény: ...

Tisztelt Cégvezető!

A pályázat megjelenéséig nyilván nem tudunk biztosat mondani, de a korábbi kiírásban nem volt a teljesítményre vonatkozó korlátozás, valószínűleg a jövőben sem lesz.

Tisztelt Árpád J.!

Igen, 50kW felett már kiserőműről beszélünk (50MW-ig) és az engedélyeztetés (legalább 3 szakhatóság)+ tervezés bonyolultabb, és kb. 1,5-2M forintban kerül piaci alapon, továbbá 8-12 hónapig tart a procedúra.
 

1. Termelő, gyártó, feldolgozó cégek: 2015-ben 100 MRD Ft támogatást kapnak, 80 MRD Ft csak vissza nem térítendő támogatás, 20 MRD Ft (visszatérítendő támogatással) kombinált pályázat.
Eszközbeszerzés + Telephelyfejlesztés témában lehet pályázni.

2. K+F...

Tisztelt Pályázó!

Igen, az új termelő eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlanberuházás elszámolható. Ha a gép működéséhez napenergiát is felhasználnának, tehát kapcsolódna a géphez az infrastruktúra-fejlesztés, akkor a napelemek telepítési költsége...

Önmagában is javasolt napelemre pályázni, de valami "nagyobb" projekthez mindenképpen érdemes hozzárakni. 

Miért éppen napelem?

Jelenleg a napelem beszerzése és kivitelezése a leggyorsabban, a legkevesebb bürokráciával végrehajtható energetikai pályázat...