Napelem pályázat

Napelem pályázat cégeknek 2019-2020

2019. május 15-én indul kkv-k számára napelem beruházás pályázat. 2020 szep. 30-ig lehet benyújtani a pályázatot.

Káposztás János, 2019. március 22.

A támogatás mértéke, összege:

1,5 millió Ft és 3 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesülnek a nyertes pályázók. A támogatás mértéke: 100%.

Támogatást igénylők köre:

  • azon mikro-, kis-, és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek rendelkeznek legalább 3 lezárt, teljes üzleti évvel, 
  • a fejlesztendő székhelyén/telephelyén/fióktelepén bejelentett teljes munkaidős létszáma a támogatási kérelmek benyújtását megelőző legutolsó három lezárt, teljes üzleti évben minimum 1 fő volt

A Közép-Magyarországi régió területén megvalósuló projektek nem támogathatók.

Támogatható tevékenység:

Napelemes rendszer beszerzése és telepítése a saját energiafogyasztás fedezését szolgáló hálózati, vagy autonóm (hálózatra nem kapcsolódó) villamosenergia-termelés céljából.

Nem támogatható tevékenységek különösen:

  • Nem nyújtható támogatás napelemes rendszer telepítéséhez, amennyiben az ingatlan hasznosítása során lakás/lakhatás célú fejlesztés valósulna meg.
  • Meglévő napelemes rendszer cseréje, kapacitásbővítése.
  • Nem nyújtható támogatás dohány és dohánytermékek gyártásával, feldolgozásával és forgalomba hozatalával kapcsolatos beruházásokhoz.

Műszaki és szakmai elvárások:

Olyan projektek támogathatók, melyek esetében a napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kW értéket ; 
A napelemes rendszer névleges teljesítménye nem haladhatja meg a 15 kW-ot.
Olyan épület, épületek korszerűsítéséhez nyújtható támogatás, melyek a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 év időtartamban használatban álltak. A használatot a támogatási kérelem benyújtását megelőző 1 év fogyasztást mutató áramszámláival (havi elszámoló számlák, vagy havi részszámlák és éves elszámoló számla) szükséges igazolni.

A támogatási kérelmek 2019. május 15. és 2020. szeptember 30. között nyújthatók be.