kkv hitelprogram

Ki pályázhat?

A devizabelföldinek minősülő, Magyarország területén székhellyel, illetve az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarország területén fiókteleppel rendelkező, gazdaságilag potenciálisan életképes, azonban finanszírozási forrásokhoz nem, vagy nem megfelelő...

Kevesen tudják, de ezek a programok is tartalmaznak nem csekély összegű vissza nem térítendő támogatást, csak nem egyszeri, nagy összegű kifizetésként (mint a pályázatoknál), hanem jelentős kamattámogatást foglalnak magukban. 

Szinte bármire fordíthatók: a klasszikus ...

Válasz:

Tudni kellene pontosan, hogy ez eszköz vagy építés, de szerintem elszámolható lehet KKV hitelprogramon (ha újra nyílik), mert kizárva nincs.

KATA-s vállalkozásoknak és új cégeknek (amiknek még nincs 1 teljes lezárt üzleti évük) csak egyetlen pályázat jöhet szóba: a KKV Hitelprogram (vagy mezőgazdasági vonalon a fiatal gazda...

A cégek eleinte idegenkedve fogadták jelenlétét a vissza nem térítendő támogatások között, de idővel felismerve előnyeit, az egyik legsikeresebb "pályázati" konstrukcióvá vált.

A hitelprogramoknak alapvetően két formájuk van: 
1. Hitelkonstrukció önmagában
2...

Válasz:

Nem kizáró ok.

Ki pályázhat a K+F+I Hitelprogramra?

KKV szektor.

Mi a konstrukció?

Kamat: 0%. Finanszírozás: 90%, önerő 10%.

Hol lehet pályázni a 0% hitelre?

Közép-Magyarországon kívül. 

Mit lehet megvalósítani?

  • ipari kutatás,...

Válasz:

Használt eszköznél nincs meghatározva, kitől lehet venni (tehát lehet magánszemélytől is), a lényeg, hogy megfeleljen a felhívásban meghatározott kritériumoknak:

Használt eszköz...

Válasz:

A pályázati útmutatóban, a termékelírásban és a pályázati eljárásrendben nem említ erre vonatkozó információt, tehát elvileg ez nem kizárt. 

Az eljárásrendben az éves tájékoztatási kötelezettségnél mindenesetre az érdekes, hogy csak EVA és SZJA alapján adózó egyéni...

Tisztelt Cégvezető!

A projekt keretében korszerű gépi berendezéseket kell beszerezni. A pályázat szabályozása szerinte korszerűnek minősül: a kérelem benyújtásakor a berendezés gyártási időpontja maximum 5 évvel korábbi időpont.

Valamint figyelni...

Válasz:

KKV Hitelprogram esetén az ügyfél számláján nem jelenik meg a hitelösszeg, közvetlenül a forgalmazóhoz/kivitelezőhöz kerül.

A számlák nettó összegének 10 %-át kell kifizetnie az ügyfélnek, valamint az ÁFA teljes értékét. Ezután benyújtja a...

Válaszok:

1. Készpénzfizetési számla csak nettó 300 ezer Ft alatt lehetséges KKV hitelprogramon.
2. A projektköltség nem haladhatja meg az előző évi árbevételt, emiatt nem lehet majd indulni 14 MFt-os projekttel és 3,5 MFt-os árbevétellel. Jogosultsági kritérium,...