Élelmiszer feldolgozás

Élelmiszeripari pályázat: hajrázás ősztől

2018 őszétől újra megnyílik a Vidékfejlesztési Programban az élelmiszerfeldolgozás pályázat. 

Káposztás János, 2018. május 3.

Az Európai Unió egyik legfontosabb fejlesztési területe az élelmiszeripar, melyet a magyar kormány ugyancsak kiemelt ügyként kezel belföldön. 
Az élelmiszeripar az egyik legfontosabb fejlesztési terület hazánkban rövid és hosszú távon is, az Irinyi-terv egyik kiemelten fejlesztendő területe.

A pályázaton minden vállalkozás indulhat függetlenül az eddig végzett tevékenységétől, a lényeg, hogy a beruházásnak élelmiszeripari tevékenységre kell irányulnia; ez azt jelenti, hogy a termelés vagy feldolgozás folyamán létrehozott élelmiszernek rajta kell lennie ezen az Annex listán.

A támogatás 50% országszerte, Budapest és Pest megyében 40%. 

A pályázat keretében beszerezhetők:

  • termeléshez kapcsolódó új eszközök, gépek, új technológiai rendszerek
  • anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódó új eszköz beszerzése;
  • a termeléshez, a vállalatirányításhoz, a belső nyilvántartási-, és a vállalati infokommunikációs rendszerekhez kapcsolódó informatikai eszközök és szoftverek beszerzése;

Pályázható a tevékenységet szolgáló épületek, építmények kivitelezése, valamint energiahatékonyság javítására vonatkozó tevékenységek.

Ez a pályázat is pontozásos, a pályázat elnyerésének egyik feltétele a jól elkészített pályázati dokumentáció (üzleti terv, pénzügyi terv, dokumentumok megfelelősége). Irodánk által elkészített pályázatok átlagos pontszáma 87 pont a 100-ból.
Nyertes pályázataink aránya 100%.