Targonca vásárlása GINOP pályázaton

Tisztelt Materal Cégcsoport!

Szeretnék pályázni a most megjelent GINOP eszközbeszerzésen, de elég szűk a pénzbeni határ, amivel gazdálkodhatok, mert a nettó árbevételem 11 millió forint és azt olvastam, hogy a pályázat összege nem haladhatja meg azt. Egy targoncát vennék, meg némi más eszközt (összesen kb. 10 millió forint lenne), és abból 5 millióamit támogatnak, a többit meg nekem kéne bedobni önerőből? vagy hogy kell ezt érteni?

Türelmüket megköszönve,

Árpád D.

Csak targonca nem elszámolható, kellene még más gép is.

Tisztelt Árpád Úr!

A most megnyíló gyártó-feldolgozó GINOP pályázaton nem tud indulni, mert kétszeresen kellene meghaladnia az árbevételnek a projektköltséget, mivel nem gyártó-feldolgozó a tevékenység (hanem nagykereskedés).

Ha összeállítható a leírásom szerint egy projekt, akkor még állásfoglalást is kell kérni a zöldség-gyümölcs nagyker támogathatóságára SZVZ-ban.

Tehát csak akkor tudna indulni, ha gyártó-feldolgozó tevékenységet fejlesztene, de ez nagyon Annex lista gyanús (zöldség, gyümölcs termelés-feldolgozás), valószínűleg nem fogják jóváhagyni. Maximum állásfoglalást lehet kérni, ha szükséges és lenne hozzá megfelelő projekt.

Amennyiben indulhatna, akkor is a maximális nettó projektösszeg 11,7 MFt. (2014. éves árbevétel összege lenne).

A projektösszegnek nettó 10 MFt - 11,7 MFt között kell lennie, így a támogatás 5 MFt - 5,85 MFt között lehetséges.

A projektről: a teljes költség minimum 50 %-ának gépbeszerzésnek kell lennie, de a teljes költség maximum 25 %-a lehet csak anyagmozgatáshoz vagy raktározáshoz, vagy csomagoláshoz kapcsolódó gép. Az építési költség is sajnos csak a teljes költség maximum 25 %-a lehet. Ha jól gondolom, a legtöbb gép anyagmozgatáshoz kapcsolódik (targonca, békák).