Szoftver beszerzés eszközbeszerzés pályázaton - GINOP 2.1.8-17

Tisztelt Pályázatíró!

Amennyiben a vidéki telephelyre pályázunk szoftver vásárlásra (tervezőprogramok), abban az esetben van rá lehetőség, hogy a szoftvereket laptopra telepítsék vagy ez kizárt?
Illetve kamerarendszer beszerzése esetén van-e lehetőség arra, hogy ezek az éppen aktuális építkezésen kerüljenek felszerelésre és nem a telephelyen?

Válasz:

A szoftverek elszámolható költsége nem haladhatja meg a projekt összes elszámolható költségének 40%-át. Az nincs megszabva, hogy csak asztali számítógépre vagy laptopra telepíthető, így bármilyen eszközre lehet.

Olyan esetekben, amikor a projekt keretében nem helyhez kötött eszköz kerül beszerzésre, pl. infokommunikációs technológia (IKT eszközök) esetén - kivéve a helyhez kötött informatikai eszközök, pl. szerver, rack szekrény, nagyteljesítményű nyomtató/szkenner stb.) a Kedvezményezett abban az esetben is eleget tesz szerződéses kötelezettségének, ha a nem helyhez kötött eszközt, a – támogatási kérelemre vonatkozó régióban található, cégkivonatban bejegyzett székhelyére/telephelyére/fióktelepére aktiválja, függetlenül attól, hogy az eszközzel ideiglenesen más országrészben folytat tevékenységet.