80% támogatású pályázat Budapesten és Pest megyében

Újra elindult Budapestnek és Pest megyének szóló uniós pályázat, amely legalább 2,3, legfeljebb 10 millió forintnyi támogatást ad a kis- és középvállalkozások új munkaerő felvételére bér- és járuléktámogatására eszközbeszerzéssel kiegészítve.
A benyújtás határideje: 2018. dec. 6.. A támogatás maximális mértéke 80 %-a lehet.

Az ország többi részének szóló hasonló pályázat már régóta nyitva áll, de még mindig bőséges szabad keret áll rendelkezésre. 

Káposztás János, 2018. október 19.

Pályázat kódja: "Gyakornoki program a Közép-Magyarországi Régióban" című (VEKOP-8.3.2-18 kódszámú). 

A felhívás feltételeinek megfelelő projektet minimum 2,3 millió forint, maximum 10 millió forint támogatásban részesítik a rendelkezésre álló forrás erejéig. Ez gyakorlatban min. 1 ember, max. 4 ember felvételét jelenti.

Mit finanszíroznak?

9 hónapig az új ember(ek) bér és járuléka
9 hónapig 80 ezer forint/hó a kapcsolattartó munkabéréből
eszközbeszerzés

Mik a célok?

A felhívás célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A gyakornoki program a vállalkozás statisztikai létszámának növelésével együtt járó, azaz új státusz betöltését eredményező foglalkoztatás esetén egyrészt bér- és járuléktámogatást nyújt a vállalkozások számára a gyakornok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, másrészt lehetőséget teremt segítő vállalati gyakornoki mentor tevékenység ellátására és szükség esetén az új munkahely tárgyi és infrastrukturális feltételeinek kialakítására is.