Pálinkafőzés és állatfeldolgozás fejlesztése pályázattal
3 éve alvó céggel és 2014-ben 3 millió forintos árbevétellel 40 millió forintos beruházást szeretnék megvalósítani pálinkafőzés fejlesztésére.
A pálinkafőzés ki van zárva a pályázatokból? (Anex listás?)
Van egy másik cég is, amely állatfeldolgozással indulna a most nyitva lévő GINOP pályázaton? Ez élelmiszerfeldolgozásnak minősül? Tudunk indulni rajta?
Előre is köszönöm válaszukat!
Három esetben tud indulni a pálinkafőzés fejlesztésére irányuló pályázaton:
- Csak újonnan alapított céggel lehet indulni, melynek nincs egy teljes lezárt üzleti éve. Ebben az esetben a támogatás maximális értéke 10 MFt.
- Alvó cégként csak akkor tudna indulni a pályázaton, ha valamelyik, 50 %-nál nagyobb tulajdonjogú magánszemély tulajdonosán keresztül van olyan kapcsolt vállalkozás, mely 2014-ben rendelkezett legalább 1 fős statisztikai állományi létszámmal és a nettó árbevétele meghaladta a jelenlegi nettó projektköltséget.
- Olyan céggel pályáznak, amelynek nagyobb az árbevétele, mint a tervezett projektköltség.
Szabad vállalkozási zónában pálinkafőzési tevékenység 70%-os támogatási intenzitással támogatott.
Élelmiszer-feldolgozásnál az a fontos, hogy milyen termékből milyen készterméket állít elő, tehát pontosan kell tudni az alapanyagot és a készterméket. Ez alapján dől el, hogy GINOP-ban vagy Vidékfejlesztési Programban tud majd indulni a cég lesz. Példa: húsipari feldolgozás a vidékfejlesztéshez tartozik.