Munkahelyteremtés pályázat 2015

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Pályázatíró!

Érdeklődni szeretnék, hogy a hamarosan megjelenő pályázatokra esélyes-e vállalkozásunk.

Induló vállalkozásként vendéglátóegységet üzemeltetünk, tavaly ősszel nyitottunk. 2015-ben volt az első olyan hónap, amely némi profitot termelt.

Szeretnénk legalább 1 alkalmazottat felvenni, aki pályakezdő regisztrált munkanélküli. Voltam a munkaügyi központba, de állítólag nincs bértámogatás. 

Eu-s pályázatokon kaphatunk-e támogatást munkahelyteremtés témában, esetleg GINOP 5. prioritásban?

Válaszát előre is köszönöm
Tisztelettel, G. János

Ha nincs kizáró ok, akkor indulhatnak munkahelyteremtésen.

Munkahelyteremtést eddig munkaügyi központokon, vagy Eu-s pályázatokon keresztül lehetett igénybe venni.

A munkaügyi központokon keresztük az úgynevezett NFA pályázattot (Nemzeti Foglalkoztatási Alap) lehetett elérni.
Ez nem EU-s forrás, hanem kormányzati támogatás a vállalkozások részére. Természetesen foglalkozunk ilyennel, számos ilyen pályázatot írtunk és nyertünk. Minden évben tavasszal szokott lenni, eddig legalábbis így volt, viszont idén még nincs hír arról, mikor kerül kiírásra, illetve ki lesz-e írva egyáltalán.

Vállalásként min. 2 fő felvétele volt szükséges (támogatási összegtől függően ez nagyobb is lehet), és cserébe a kapcsolódó eszközbeszerzési beruházás (vagy új épület építési beruházás) költségeinek 30 %-át lehetett támogatásként igényelni Budapesten. Ez a pályázat tehát beruházást támogat, mely munkahelyteremtéssel jár. (Nem bértámogatás.)

A GINOP 5. prioritása a Brüsszeli Bizottsághoz benyújtott, 2014-2020 időszakot felölelő Operatív Programok része, ezen belül a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program egy célterülete. A címe: Foglalkoztatás. Ez nem egy pályázati kiírás, hanem a célokat és elérési eszközöket, módokat leíró dokumentum, melyet Brüsszel jóváhagyott. Ennek köszönhetően foglalkoztatási célra 1 663 millió Euro lett megítélve 2014-2020 között Magyarország számára a GINOP 5. prioritásán belül.

A Foglalkoztatás prioritáson belül a pályázatok megjelenése várhatóan idén június és október között esedékes. Valószínűleg lehet majd pályázni munkahelyteremtésre, mely már kifejezetten bér+járuléktámogatás lesz (beruházás nélkül) a felvételre kerülő új munkaerőre vonatkozóan. (Korábban az előző pályázati ciklusban volt ilyen pályázat.) A támogatás mértékét és további feltételeket majd a leendő pályázati kiírás megjelenése után tudjuk csak közölni.