×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Kis értékű eszközbeszerzés 2015

Tisztelt Materal!

Káposztás János, 2015. március 6.

Tisztelt Materal!

Kis összegű szerszámokat szeretnék beszerezni (pl.: fúrógép, vésőgép, ipari porszívó, stb.), pár ezer forint értékben, de együtt már elérik az 1 millió forint körüli összeget.

Ezen felül két nagyobb összegű gépet is szeretnék, darabjuk 1M körül van.

A telephelyfelújítás is érdekel. Ezen kívül van egy üres telkem, amit bejelentenék telephelyként, és azon építkeznék.

Megvalósíthatók-e az elképzeléseim?

Válasz:

Tisztelt Ügyvezető Igazgató!

Amíg nem látunk pályázati kiírást, sajnos nem lehet teljes biztonsággal véglegesíteni az elképzeléseit.

Fontos teendője lesz, hogy még a pályázat benyújtása előtt be kell majd jegyeztetnie a megvalósítási helyszínt telephelyként vagy fióktelepként a cégkivonatba.

Jelenleg még nem jelentek meg a pályázati felhívások, és nem ismertek még a pályázati kritériumok, de a korábbi pályázatok alapján kétféle lehetőséget is látok, melyen majd indulni lehet.

1. A leendő Széchenyi 2020 programon belül a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) Mikrovállalkozások fejlesztése pályázat. Korábban itt nettó 200 eFt feletti egységárú tételek voltak csak elszámolhatóak, vámtarifaszám alapján, tehát ha szükséges, kérem eszerint módosítsák az árajánlatokat. Pontos támogatási százalékot még nem látunk, korábban a nettó költség 45 %-át lehetett igényelni vissza nem térítendő támogatásként.

2. NFA (Nemzeti Foglalkoztatási Alap) KKV-k munkahelyteremtő beruházásai pályázat, mely szintén tavasszal várható, és a munkaügyi központokon keresztül lehet igényelni. Ez nem EU-s forrás, hanem hazai elkülönített alap a vállalkozások számára. Ebben a pályázatban nem elszámolható az épületfelújítás, csak az eszközök, és legalább 2 fő (8 órás) munkahelyteremtés szükséges (legalább 2 évig fenntartva a megnövelt létszámot). A támogatási arány viszont akár magasabb is lehet, 60%. Hátrány viszont, hogy új cég lévén biztosan szükséges nyerés esetén biztosítékot nyújtani a munkaügyi központnak, mely lehet jelzálogjog (nem lakóingatlanra), bankgarancia vagy garanciaszervezet által vállalt kezesség.