K+F pályázat új ötletre

Tisztelt Materal!

Káposztás János, 2015. február 27.

Tisztelt Materal!

Érdeklődni szeretnék, hogy ha egy új vízvisszaforgató, újrahasznosító rendszerre, egy új ötletre szeretne valaki pályázni, akkor az K+F, vagy innováció lesz, ha mint új szolgáltatást felveszi a tevékenységei közé az adott pályázó?

A másik kérdések, hogy mit kell ilyenkor megküldenie ahhoz, hogy pályázatot tudjak nyerni? Terveket? Árajánlatokat a készülék elkészítéséhez? 

Milyen pályázatban számolható el az adott ötlet?

Válasz:

Tisztelt Cégvezető!

Ennyiből nem tudjuk pontosan megmondani, mely pályázat megfelelő vállalkozásának.

Az úgynevezett. GOP/C és a K+F pályázatok között alapvetően az volt a különbség, hogy a GOP/C kis összegű volt, maximum 25 MFt támogatású, míg a K+F jellegű pályázatok esetén jóval nagyobb támogatásra is lehetett pályázni.

Tudni kell tehát, hogy mekkora költségigénye van a beruházásnak, mert ha pl. nettó 40 MFt alatti, akkor érdemes a leendő GOP/C (GINOP C) pályázat felé vinni. Nem tudjuk még a leendő pályázat megnevezését, de biztosan lesz hasonló konstrukció, mint a GOP/C volt.

Ha nagyobb összegű, akkor a volt GOP 1.1.1., vagy GOP 1.3.1. pályázatokhoz hasonló pályázatba megpróbálhatjuk majd betenni. Ezek viszont szubjektívek lesznek.

A fent említett összes pályázaton elszámolható volt eddig eszközbeszerzés és a fejlesztők bérköltsége is, valamint az iparjogvédelmi tevékenység. Tudnunk kellene tehát, pontosan milyen költségek vannak és ezek hány Ft-ba kerülnek. Ezt kellene majd megküldeni, illetve a pontos cégnevet, projekthelyszínt. Az innovációs ötlet rövid tájékoztatóját átküldve is jobban látjuk majd, mely pályázathoz illeszkedik az elképzelés.

A kutatás-fejlesztési tevékenységet (illetve a projekthez közvetlenül kapcsolódó tevékenységet) viszont érdemes felvenni a cégkivonatba, mert valószínűleg muszáj is lesz a pályázat miatt.