Gyakornoki program eszközbeszerzéssel, munkahelyteremtéssel

Tisztelt Pályázatíró!

Az alábbi 3 kérdésben szeretném segítségüket kérni:

 1. A GINOP-5.2.4-1 (Gyakornoki program) pályázati kiírásában a Közép-magyarországi régióból nem lehet pályázni. Felvettünk azonban egy Zala megyei településen levő címet fióktelepként, Nemesvitát, de nem találtam azonban a települést a szabad vállalkozási zónákat felsoroló táblázatban. Ebben az esetben lehetséges pályáznunk és ha igen, milyen módon?  
   
 2. Eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés csak élelmiszeripar vonatkozásában érhető el (csak ilyeneket találtam)? 
   
 3. Fő célunk üzlethelyiség beruházás, felújítás, eszközbeszerzés, számítógép, szoftver beszerzés, weblap készítés, munkahelyteremtés (gyakornoki program). Konkrétan mely pályázatokon van esélyünk indulni?

Üdvözlettel: Nemes Á.

Gyakornokin indulhatnak, eszközbeszerzés hamarosan újra jön.

Tisztelt Nemes Á.!

 1. Gyakornoki programon lehet pályázni nem szabad vállalkozási zóna településen is Pest megyén kívül. 
  Nemesvita: Közép-Dunántúl, Veszprém megye, tapolcai kistérség pályázható helyszín.  
  A helyszínnek alkalmasnak kell lennie a munkavégzésre és itt kell foglalkoztatni a gyakornokot pályázás esetén. A projektköltség ennél a pályázatnál nem haladhatja meg az utolsó lezárt évi mérlegfőösszeget, így a 2015-ös mérleg alapján 3,65 MFt lehet a maximális projektköltség. Pályázati kivonatot tudunk küldeni tájékoztatásul, illetve előminősítő lap kitöltése alapján tudjuk az alkalmasságot megállapítani.
   
 2. Jelenleg valóban az élelmiszeripar, a kertészet és az állattartás van nyitva, de várhatóan júniusban újranyitnak további eszközbeszerzési pályázatok.
   
 3. Ezt előminősítés alapján tudjuk csak megmondani. Felújítás a júliusban megjelenő épületenergetikai pályázatoknál jöhet szóba, az informatika és a munkahelyteremtés a Gyakornoki programon jó lehet.