Gépbeszerzés pályázat esetén fontos a gépek tanúsítványa, megfelelősége

Tisztelt Pályázatíró!

Érdeklődni szeretnék a most induló pályázatok közül kettőről. Az egyikben nyílászárókra, hőszigetelésre és napelemre lehet pályázni. A másik pedig a gépbeszerzésre kiírt pályázat lenne.
 
Az egyik üzletben az alkalmazott mondta, hogy a pályázathoz kell a gépekről valamilyen tanúsítvány, de nem tudom hogy mire gondolt. Úgy mondta, hogy nem csak rámutatok egy gépre és az kell, hanem előírás vagy valami hasonló kell hozzá. 

Tisztelt Cégvezető!

Az előírás esetében arra gondolhat, hogy a beszerezni kívánt eszközöknek meg kell felelnie a vonatkozó európai irányelveknek, szabványoknak, illetve az azokat harmonizáló magyar rendeleteknek, szabványoknak, környezetvédelmi előírásoknak.

Eddig még nem volt egy pályázatnál sem ezzel probléma, így erről többet nem tudok. A tanúsítvány a gépekről CE megfelelőségi nyilatkozat, mely azt jelzi, hogy a termék rá vonatkozó előírásoknak megfelel és szabadon forgalmazható Európában.

Ha átküldenek árajánlatot a beszerezni kívánt gépről, megnézzük majd a kiírás alapján, elszámolható-e.

A két pályázat (épületenergetika és gépbeszerzés) még nem jelent meg, így ennek részletei még nem ismertek. A nyáron várhatóan mindkettő megjelenik. A megjelenést követően pályázati tájékoztatót (rövidített kivonatot) tudunk küldeni, valamint előminősítő lapot az alkalmasság megállapításához.