×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

FehérCég Regisztráció!

Ön is tehet azért, hogy fehéredjen a Magyar gazdaság!

Geldmárk András, 2014. május 9.

Ön is tehet azért, hogy fehéredjen a Magyar gazdaság!

FehérCég minősítés alatt a vállalkozás gazdasági és piaci jellemzőinek pozitív megítélését értjük. A FehérCég minősítés eszköz a gazdaság szereplőinek kezében, hogy döntéseiket jól informáltan hozhassák meg. A minősítés olyan “osztályzatok” összessége, mely a pénzügyi-gazdasági helyzettől a vállalkozás piaci viselkedéséig, a referenciáktól a civil véleményekig számba veszi a minősítésen áteső vállalkozás paramétereit.

Kik azok, akik megkaphatják a FehérCég minősítést?

Mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozások, családi gazdálkodók, őstermelők.

Hol jelenik meg?

Minden minősítésen átesett, a FehérCég minősítésre érdemes vállalkozásnak felajánljuk, hogy a FehérCég logóval együtt honlapunkon (materal.energiagazdasg.hu) publikáljuk, hogy Megbízható Cég.

Megmutathatja, hogy megbízható vállalkozása!

A cégminősítés során egy összetett mátrix alapján feltárjuk vállalkozásának jelenlegi helyzetét.

A FehérCég minősítésről érdemes tudni, hogy:

 • tömörített módon tartalmazza az információt
 • követhető, kontrollálható algoritmusokat tartalmaz
 • folyamatosan megújuló
 • adatforrásai megbízhatóak (a cégtől bekért információt kombináljuk az állami nyilvántartásokkal, megalapozott véleményeket veszünk figyelembe, stb..)

Figyelem! Nem automatikus!

Nem mindenki jogosult a FehérCég minősítésre, aki alkalmas európai uniós pályázat megnyerésére. De tehet érte, hogy alkalmassá váljék és mi segítünk ebben.

Mi történik akkor, ha jelenleg nem alkalmas a FehérCég minősítésre vállalkozása?

A nem alkalmas cégekről természetesen nem jelenítünk meg negatív adatokat. Ha nem alkalmas jelenleg, szakértőink díjmentesen segítenek abban, hogy milyen változtatásokat kell véghezvinnie üzleti koncepciója, pénzügyi mutatói stb. tekintetében, hogy elnyerhesse a FehérCég minősítést.

Mit vizsgálunk?

 • összetett pénzügyi, likviditási mutatók: mérleg, eredménykimutatás, göngyölített főkönyvi kivonat; szállítókkal szembeni követelések, tartozások; vevőkkel szembeni követelések, tartozások; saját tőke, eszközök, kötelezettségek aránya; válság előrejelzést készítünk;
 • a vállalkozó, cégvezető: a vezetés és a szervezet gazdasági karaktere, és azok eredményességgel való összefüggése. Írásos, esetenként szóbeli „interjú” képezi a feltárás alapját.
 • piacképesség: a mögöttes technológiai, fejlesztési, pszichikai jellemzők.

A befektetői és/vagy vevői bizalom elnyerésében fontos tényező a cégérték ismerete. Sajnálatos tény Magyarországon az a hibás beidegződés, hogy adatokat eltitkolnak, illetve nem vállalják helyzetüket (lehet az pozitív, vagy negatív egyaránt). A bizalom információval építhető, erősíthető. 
A FehérCég minősítés ezt a bizalmi faktort teremti meg cég-szállító, cég-cég, cég-vevő között.

A felek jelzést kapnak egymás megbízhatóságáról, innovativitásáról, következetességéről, érdekrendszeréről és hajtóerejéről, döntési hajlamáról.

A pályázati procedúra folyamán adatlappal felmérjük cégének kapacitásait és fejlesztési-finanszírozási lehetőségeit. Az adatok feldolgozása után, ha vállalkozása megfelel a szigorú, ám teljesíthető követelményeknek, megkapja a Fehér Cég minősítést, amely a következő lehetőségekhez enged hozzáférést:

 • partnerei, megrendelői számára láthatóvá válik, hogy vállalkozása rendelkezik Fehér Cég minősítéssel
 • adatai előkelő helyen szerepelnek a domináns keresőkben
 • könnyedén elérhetővé válik megrendelői, partnerei számára
 • az internetes jelenlét erősíti vállalkozásának piaci szerepét
 • versenyképességhez nélkülözhetetlen aktualizált információk