×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Eszközbeszerzés pályázat 2014-2015

Megnyíltak az első pályázatok a 2014-2020 időszakban.

Januártól elindul a pályázati dömping, a következő pályázati ciklusban háromszor annyi pénzt fognak kapni az egyéni és kisvállalkozások, mint az elmúlt 7 évben.

Káposztás János, 2014. november 11.

Megnyíltak az első pályázatok a 2014-2020 időszakban.

Januártól elindul a pályázati dömping, a következő pályázati ciklusban háromszor annyi pénzt fognak kapni az egyéni és kisvállalkozások, mint az elmúlt 7 évben.

A sikeres pályázat érdekében szükséges kidolgozni a stratégiai lépéseket, amelyeket már a pályázat megnyitása előtt érdemes elkezdeni.

Pozitív változások történtek az új elosztási rendszerben:

2014 év végén és 2015 januárjában várható további pályázatok:

  1. eszközbeszerzés, ingatlan-telephelyfejlesztés-építés
  2. mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése
  3. mezőgazdasági pályázatok
  4. kertészetek támogatása
  5. állattartó telepek támogatása
  6. fiatal gazda pályázat, őstermelők támogatása
  7. élelmiszeripar

Nagy szerepet kap a felkészülés, mert céli-rányosabbak lesznek a pályázatok és rövidebb ideig lesznek nyitva. A beadások időpontjára a pályázóknak kellőképpen fel kell készülnie a következőkkel: üzleti terv, pénzügyi beszámolók, pénzügyi eredmények zárása (nagyon fontos!), finanszírozás kérdése, kritériumokra felkészülés.

Jelenleg elérhető pályázatok

  1. Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (Nemzetgazdasági Minisztérium)Ki indulhat?: egyéni, mikro- kis- és középvállalkozások. Támogatás mértéke: 50% vissza nem térítendő támogatás. Elszámolható költségek: eszköz-gépbeszerzés, telephelyfejlesztés.
  2. Vállalkozások külpiacra jutása (Nemzetgazdasági Minisztérium): A támogatás mérték: 3-7 millió Ft közötti összeg. A támogatás intenzitása 50-70% közötti.
  3. Munkahelyteremtés támogatás:Ebben a pályázati konstrukcióban új munkavállalók felvételére nyílik lehetőség, bér- és járulékaik után lehet igényelni vissza nem térítendő támogatást.
  4. Munkahelymegőrzés: állami támogatás a bejelentett alkalmazottak bér és járulékai után jár 25-90%-os arányban.