Építőipari tevékenység fejlesztése pályázattal szabad vállalkozási zónában

Tisztelt Materal!

A mi cégünk változó telephelyen végez szolgáltatást. A megrendelőink: Telecom, Invitel.

Budapesten, Vác térségében végzünk  optikai  és telefon szerelési feladatokat, de telephelyünk szabad vállalkozási zónába esik. 

Jelenleg tárgyalunk egy német céggel, külföldi munkára. Optikai lézer kötőgépet és egy  optikai mérőműszert szeretnénk még vásárolni, összértéke: bruttó 8-9 M Ft.

Mik a lehetőségek?

Tisztelt Cégvezető!

Szabad vállalkozási zóna településen a szolgáltatásnyújtás támogatható, azonban a gond az, hogy csak akkor tudjuk megpályázni az optikai lézerkötőgépet és az optikai mérőműszert, ha azok indokolhatóan a bejegyzett telephelyen lennének üzemeltetve. (Érthető, hiszen így engedik SZVZ területen a szolgáltatók pályázását.) A kiírás szerint:

A fejlesztés megvalósulásának helyszíne a támogatást igénylő bejegyzett magyarországi székhelye, telephelye vagy fióktelepe lehet. A támogatást igénylő csak a bejegyzett székhelyén, telephelyén, vagy fióktelepén valósíthatja meg fejlesztését. A megvalósulási helyszínnek a támogatási kérelem benyújtásáig kell bejegyzésre kerülnie, továbbá alkalmasnak kell lennie a projekt megvalósítására. A megvalósulási helyszín akkor tekinthető alkalmasnak, ha a projekt tárgyát képező tevékenység elvégezhető a helyszínen, a projekt megvalósításhoz biztosított a megfelelő infrastruktúra. A beszerzett eszközöket, immateriális javakat a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlanra (székhelyre, telephelyre, vagy fióktelepre) kell számvitelileg aktiválni. A támogatott fejlesztéseket (beleértve a informatikai fejlesztéseket) a támogatást igénylő köteles a megvalósítás helyszínén üzemeltetni.

Ha a munkavégzés ezekkel máshol történik, sajnos nem fogják támogatni a bírálók. (Indokolni kell tudni a telephelyen történő üzemeltetést a pályázatban.) A minimum támogatás 5 MFt lesz, 50 %-os támogatás mellett, tehát egy bruttó 8-9 MFt értékű beruházással még nem lehet elindulni, a minimum nettó projektköltség 10 MFt.