Energetikai beruházás két telephelyen egyszerre - Építési engedély kérdése

Tisztelt Pályázatíró!

Szeretném a következőket megkérdezni vállalkozásoknak szóló energetikai pályázat kapcsán:

1. Két gyártó telephelyünk van, egyik Nógrád megyében, a másik Heves megyében, akkor Önök szerint megosztható a pályázandó napelem mérete (ami várhatóan min. 50KW, max. 500kW lesz) a két telephely között, vagyis egy pályázat keretében mehet? Csak két megvalósítási helyszín lesz. Gondolom az kizárt, hogyha 500kW lesz a max. méret, akkor egy cég egyik és másik telephelyre is 500kW-ra pályázzon...

2. Érvényes építési és szolgáltatói csatlakozási engedély csak előny a pályázat beadásakor, vagy kötelező? Ha egy cég későn ébred és a pályázat kiírásakor kezdi meg az áram-szolgáltatónál az igénybejelentést stb., akkor még van esély a pályázat elnyerésére? Vagy az engedélyek megkapásáig már a pályázat beadására el kellene jutni? 

Üdvözlettel:
Sándor Attila

Két telephely pályázhat együtt, építési engedély plusz pont.

Tisztelt Sándor Attila!

1. A pályázatok megengedik a több megvalósítási helyszínt, ha mindkettő konvergencia régióban van. Tehát Heves megyei és Nógrád megyei telephely 1 pályázatban támogatható lehet majd. A maximális kW-os korlátozás valószínűleg projekt szinten lesz értendő, nem telephely szinten, de ezt nem tudjuk megmondani a kiírás ismerete nélkül.

2. Az igénybejelentő lap az áramszolgáltató felé mindenképp elvárt dokumentum lesz, az építési és szolgáltatói engedély a pályázat beadásakor tudtommal nem volt eddig szükséges a pályázatok benyújtásakor. Lehetséges, hogy a pályázati felhívás leendő pontozásos rendszerében többletpont jár majd ezért, de ezt még nem látjuk. Az biztos, hogy előnyt fog jelenteni, de kérdéses, kevés vagy jelentős többletponttal lesz-e honorálva. Példa: egyszerűbb építési pályázatoknál volt olyan, hogy csak 2 többletpontot ért a jogerős építési engedély megléte, így erre nem volt szükség a pályázat beadásakor, anélkül is nyert a projekt (tervdokumentáció + igazolás az engedélyeztetési eljárás megkezdéséről tartalmú dokumentumokat benyújtva).