Borászat pályázat 2016

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Materal!

A segítségüket szeretném kérni. A tavalyi év folyamán szerettünk volna borászattal kapcsolatosan pályázati forráshoz jutni, azonban ez különféle okok miatt megcsúszott.

Úgy láttam, hogy idén februárban kiírtak egy élelmiszerfeldolgozással kapcsolatos pályázatot, de számomra nem egyértelmű, hogy a borászati fejlesztést kizárták-e belőle, vagy pedig kiemelten kezelik. Amennyiben kizárt ez a tevékenység ebben a pályázatban, akkor a tavaly ősszel kiírt borászati pályázaton van még értelme elindulni, vagy már elfogytak a források?
Mindkét pályázat esetén kérdés lenne, hogy szükséges-e mezőgazdaságból származó árbevétel, vagy pedig elegendő, ha egy működő vállalkozás indul, lezárt üzleti évekkel.

Lesz külön csak borászati pályázat.

Tisztelt Ügyvezető!

A jelenlegi élelmiszeripari pályázaton nem támogatott a borászat (kizárt tevékenység a TEÁOR 11.02 szőlőbor termelése).

A tavalyi gyártást-feldolgozást támogató pályázat jelenleg nincs nyitva, de ezen sem volt támogatható a borászati fejlesztés. (Ellenben a sör és a pálinka igen...)

A borászatra specifikus pályázat fog érkezni, tehát kifejezetten erre a szektorra lesz kiírva: VP3-4.2.2-16 "Borászat termékfejlesztésének és erőforráshatékonyságának támogatása" című pályázati felhívás. Az éves menetrend szerint ez a pályázat várhatóan májusban fog megjelenni, tehát júniustól lesz beadható a pályázat. A pályázat keretösszege 20 MRD Ft lesz.

Elszámolható lesz:
- borászati gépek, technológiai berendezések
- építés
- épületenergetikai felújítás
- megújuló energiaforrás alkalmazása

50 % támogatás várható, max. 1,6 millió euro értékben.

Várhatóan alapfeltétel lesz, hogy az előző éves árbevétel min. 50 %-a mezőgazdasági tevékenységből (Teáor 01.11-03.32.) származzon.

Az árajánlatok beszerzésével lehet előkészülni.