Új terménytároló építése régi mellett terménytároló létesítése pályázattal

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Pályázatíró iroda!

Nem értem a terménytároló pályázat vonatkozásában miért írják, hogy "Sajnos, ha a pályázó cég, egyéni vállalkozás, vagy őstermelő rendelkezik már terménytárolóval, akkor csak annak a felújítására lehet benyújtani pályázatot. Ha nincs még terménytároló, akkor természetesen lehet új építésére pályázni."

A pályázati felhívás szerint:
"Amennyiben a támogatást igénylő rendelkezik 5000 tonna (maximum 6250 m3) kapacitás alatti termény tárolóval, abban az esetben a meglévő tároló bővítése és/vagy új tároló építése kizárólag maximum 5000 tonna (maximum 6250 m3) összkapacitásig támogatható."

Mi az, amit nem veszek észre és mégsem lehet bővíteni vagy építeni, ha már van tároló (persze csak 5 ezer m3-ig). Köszönöm válaszukat!

Tisztelt Cégvezető!

Igaza van az adott kérdésben, mert cikkünk a pályázat megjelenésekor készült és az ekkori állapotot mutatja. 

A Pályázati Felhívást viszont módosították 2016.07.12-én, és kissé enyhítették ezt a feltételt:

Önállóan támogatható tevékenységek:
Terményszárító létesítése, maximum 12 t/h teljesítménnyel 10 %-os vízelvonást figyelembe véve. (például: mobil és folyamatos üzeműszárítóberendezések, vetőagszárítók, egyéb eszközök és berendezések).

Maximum 5000 tonna termény (maximum 6250 m3) tárolásához szükséges terménytároló-kapacitás létesítése.

Amennyiben a támogatást igénylő rendelkezik 5000 tonna (maximum 6250 m3) kapacitás alatti termény tárolóval, abban az esetben a meglévőtároló bővítése és/vagy új tároló építése kizárólag maximum 5000 tonna (maximum 6250 m3) összkapacitásig támogatható.

Univerzális magtisztítók, elő- és utótisztítók (60 t/h névleges kapacitásig).