×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.
Vállalkozó Start II. Program

Vállalkozó Start II. Program

Augusztus 1-én elindult a Vállalkozói Start II. Program. Illetve elindult volna. Szinte egész napra lefagyott a weboldal. Remélhetőleg újra megnyitják a regisztrációs napot. Meglátjuk.
Sokan nem tudják, hogy van egy másik vállalkozóvá válási lehetőség a munkaügyi központoknál.

MATERal Csoport, 2023. augusztus 3.

Nézzük a Vállalkozói Start II. Program részleteit

Az OFA Nonprofit Kft. vissza nem térítendő támogatást nyújt induló egyéni, illetve mikrovállalkozásnak minősülő társas vállalkozások kezdeti költségeinek fedezése, komplex szolgáltatással történő támogatása, versenyképességük növelése érdekében.

Kik jelentkezhetnek:

Azon 18-64 év közötti magyar állampolgárok, akik piacképes üzleti ötlettel rendelkeznek, Magyarország területén új vállalkozás indításával önfoglalkoztatóvá kívánnak válni, a működés első évében támogatásra van szükségük, és vállalják, hogy fenntartható vállalkozást hoznak létre.

A támogatott vállalkozás jogi forma szerint az alábbiak egyike lehet:

- GFO 113 – Korlátolt felelősségű társaság;
- GFO 117 – Betéti társaság;
- GFO 231 – egyéni vállalkozó;
- GFO 228 – egyéni cég;
- GFO 232 – egyéb önálló vállalkozói tevékenységet végzők

Hogyan lehet részt venni a programban?:

A belépési feltételeket, és a vállalkozói kompetenciafelmérést sikeresen teljesítők 90 órás e-learning formában történő vállalkozói képzésben és egyénenként 6 órás konzultációban, tanácsadásban részesülnek. A képzés és konzultáció keretében részletesen kidolgozzák üzleti tervüket, majd annak elfogadását követően alapíthatják meg vállalkozásukat.

Az üzleti terv jóváhagyását (képzési tanúsítvány kiadását) követő 90 napon belül meg kell alapítani a vállalkozást.

Mennyi támogatás igényelhető?:

Az induló  vállalkozás kezdeti költségeire legfeljebb 4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatásra lehet beadni támogatási kérelmet.

Mire lehet támogatást kérni?:

A támogatást a támogatási időszak 12 hónapja során felmerülő bérjellegű kiadásaik fedezésére, illetve a vállalkozás versenyképességének növelését szolgáló beszerzésekre, szolgáltatások igénybevételére használhatják fel az induló vállalkozások. A támogatás felhasználásáról, és a vállalkozás fejlesztéséről 3 alkalommal beszámolót kell benyújtaniuk.

Mi a másik pályázat, a vállalkozóvá válás pályázat részletei?

Nagyon hasonló konstrukcióról van szó. 
Feltétel, hogy csak az pályázhat, akit legalább 1 hónapja álláskeresőként nyilvántartanak. 

A vállalkozás indításához szükséges képesítést megszerzi a munkaügyi központál, és üzleti tervvel bemutatja leendő vállalkozása működésének részleteit.

A támogatás változó vármegyénként.