×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.
Munkásszállás építése pályázat

Munkásszállás építése pályázat

2024. szeptemberig lehet pályázni munkásszállás építéséhez vagy munkásszállás céljából ingatlan felújításához.

Pályázati azonosító: MKSZ-VSZ.

Geldmárk András, 2024. június 21.

Ki pályázhat?

  • közkereseti társaság,
  • betéti társaság,
  • korlátolt felelősségű társaság
  • részvénytársaság formájában alapítható.

A vállalkozásnak legalább három lezárt teljes üzleti évvel kell rendelkezni, és a támogatási igény benyújtását megelőző lezárt üzleti évben legfeljebb 12 000 munkavállalót foglalkozatott.

Támogatás legalább 80, de legfeljebb 200 munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszállás kialakításához nyújtható. Kivételes és indokolt esetben támogatás nyújtható 200-nál több munkavállaló elszállásolására alkalmas munkásszállás kialakításához is, azonban a támogatás maximális összegének meghatározásakor ebben az esetben is legfeljebb 200 férőhely vehető figyelembe.

A program megvalósításának helyszíne: Magyarország, kivéve: Budapest. 

Támogatás mértéke:

40-70% régiótól függően.

A támogatással létrejött munkásszállásnak az alábbi szolgáltatásokat kötelező nyújtania:

a) Portaszolgálat vagy azt ellátni képes ügyelet. Az éjszakai bejárás lehetősége biztosított. A portán telefon áll rendelkezésre.
b) Nemek szerint elkülönített hálóhelyiségek. Egy hálóhelyiségben legfeljebb 2 fekvőhely. A férőhelyek legfeljebb 20%-a lehet 4 fekvőhellyel felszerelt hálóhelyiségekben. A hálóhelyiségekben fekvőhelyenként legalább 5 m2 alapterületet kell biztosítani.
c) A hálóhelyiség berendezése, felszereltsége: ágy (fekvőfelület legalább 90x200 cm). Emeletes ágy nem alkalmazható. Az ágyak ágybetéttel, párnával, takaróval felszereltek. Ágynemű-biztosítás. A fekvőhelyszámnak megfelelő szék, legalább egy asztal, férőhelyenként egy elektromos kiállás, egy 60x60 cm alapterületű zárható ruhásszekrény-egység, egy éjjeliszekrény és egy falipolc. Világítás: szobánként legalább egy központi (mennyezeti) lámpa (világítótest) és ágyanként helyi világítás biztosítása.
d) Fűtés: fűtési időszakban legalább 20°C hőmérséklet. Környezetkímélő és energiatakarékos fűtésrendszerrel üzemeltetve. A lakóegységek fogyasztásának egyedi mérését lehetővé tévő mérőóra kerül telepítésre.
e) Vizesblokkok száma: legfeljebb négy férőhelyhez tartozik egy közös fürdőszoba, benne mosdó, zuhanyozó, WC.
f) Textilváltás: • ágynemű: legalább hetente, új vendég esetén kötelező az ágyneműcsere.
g) Takarítás: • a szobákban: kétnaponta, kivéve, ha a vendéggel kötött külön megállapodásból más következik, • a közös helyiségekben: kétnaponta.
h) Tájékoztatás a szolgáltatásokról és a menekülési útvonalról.
​​​​​​​i) Lift, parkolók: az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendeletben előírtak szerint.
j) Csomagtárolási lehetőség külön helyiségben. Értékmegőrzési lehetőség biztosítása.
k) A közös használatú mosó- és vasalóhelyiség felszereltsége: 20 férőhelyenként egy mosógéppel, szárítási lehetőséggel (szárítógép vagy szárítóhelyiség), 20 férőhelyenként egy vasalóval és vasalóállvánnyal felszerelt.
l) Nappali tartózkodó, közösségi helyiség a konyha/étkező helyiségtől elkülönítetten kerül kialakításra. A közösségi helyiségben a férőhelyszám 1/3-ának megfelelő mennyiségű nappali bútor (kanapé, fotelek), továbbá – amennyiben a szobák nem televízióval felszereltek - televízió, valamint könyvek, folyóiratok, játékok állnak rendelkezésre.
m) Konyha/étkező helyiség berendezése, felszereltsége: szintenként legfeljebb 20 férőhelyhez tartozik egy közös konyha/étkező, benne főzőlap, mikrohullámú sütő, kétrészes mosogató, étkezőasztal székekkel, hűtőszekrény és konyhaszekrény.
n) Növényzettel vagy más módon elkülönített és kertszerűen kialakított szabad tér áll rendelkezésre, a férőhelyszám 1/3-ának megfelelő mennyiségű kerti bútor biztosított.

A pályázatot szeptember 30-ig lehet benyújtani.