×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Pályázat eszközbeszerzésre 2014

2014-től újraindulnak a pályázatok mikro- és kisvállalkozások számára. Soha nem látott összeget fordítanak a következő időszakban a kkv-szektor stabilizálására és fejlesztésére.

Geldmárk András, 2014. április 13.

2014-től újraindulnak a pályázatok mikro- és kisvállalkozások számára. Soha nem látott összeget fordítanak a következő időszakban a kkv-szektor stabilizálására és fejlesztésére.

Fókuszban a KKV-k

A fő cél a vállalkozások versenyképességének javítása és foglalkoztatásának ösztönzése. Már most fel kell készülni az új pályázatokra, mert rendkívül nagy az érdeklődés az eszközbeszerzés támában.

Idén többféle konstrukcióban lesz elérhető eszközbeszerzés pályázat várhatóan.

- Normál eszközbeszerzés (szerszámok, munka- és nehézgépek, számítógépek, szoftverek stb.)
- Mikrohitel konstrukcióval kombinált eszközbeszerzés.
- Innovatív eszközbeszerzés, K+F támogatás: olyan eszközbeszerzés, amely nagyban hozzájárul a vállalkozás termelékenységének növeléséhez, az előállított termék minőségének javulásához, a kínált szolgáltatások fejlesztéséhez.

Jelenleg elérhető pályázatok:

  • Fiatal gazda pályázat!
  • Mikro- és kisvállalkozások számára elérhető gyakornoki program pályázat 100% vissza nem térítendő támogatással.
  • Munkahelymegőrző támogatás: munkavállaló munkabére és szociális hozzájárulási adó együttes összegének 25-90 százalékáig terjedhet a támogatás mértéke.
  • Geotermikus távhőtermelő rendszerek létesítése - már működő fosszilis alapú távhőszolgáltatás átállítása.
  • Nemzetközi pályázati lehetőségek és ösztöndíjak vállalkozásoknak: Európai Unió, Norvég alap, Romániai pályázatok 90-100%-os támogatással.

Óriási lehetőség a vállalkozásoknak

Magyarország kiemelt nemzeti érdeke, hogy a rendelkezésére álló uniós forrásokat minél hatékonyabban használja fel a 2014-2020-as időszakban. Ennek érdekében előfinanszírozottá teszik a pályázatokat 2014-től. A cégek fejlesztésére szánt összeg háromszorosa lesz az eddigieknek; ez a szám előreláthatólag a magyar GDP 13%-át fogja majd kitenni. Már most érdemes elkezdeni a felkészülést a 2014-es kiírásokra a 2011–2013-as Új Széchenyi Terv kiírásait alapul véve, amelyben az alábbiakra lehetett pályázni:

  • Ingatlanvásárlás 90%-os támogatással
  • Eszközbeszerzés, telephelyfejlesztés 30-90%-os támogatással.
  • Mezőgazdasági pályázatok, kistelepülések pályázatai 50-65%-os támogatással.