MFB hitel - Vállalkozói hitel használt eszközre

×

Hibaüzenet

Warning: Invalid argument supplied for foreach() element_children() függvényben (/materal/includes/common.inc 6594 sor).

Tisztelt Pályázatíró!

Az MFB KKV Hitelprogramon használt eszközt magánszemélytől lehet venni?

Válasz:

Használt eszköznél nincs meghatározva, kitől lehet venni (tehát lehet magánszemélytől is), a lényeg, hogy megfeleljen a felhívásban meghatározott kritériumoknak:

Használt eszköz beszerzése az alábbi feltételek teljesülése esetén elszámolható:

- Adott eszközt a megelőző hét évben nem európai uniós vagy hazai támogatásból szerezték be vagy állították elő, amit az eladó igazolni tud, és más megoldás (új eszköz beszerzése, lízing, stb.) igénybevétele nem indokolt.

- Az eszköz eladója igazolja az eszköz eredetét (adásvételi szerződéssel).

- Értéke nem érheti el a hasonló rendeltetésű, azzal azonos, vagy közel azonos műszaki paraméterekkel rendelkező új eszköz piaci értékét.

- A használt eszköz ára nem haladhatja meg a piaci árat (ennek igazolása történhet független értékbecslő igénybevételével vagy a Tao. tv-ben foglalt értékcsökkenési leírás mértékek alkalmazásával, mely utóbbit az eladó cégszerűen aláírt ezirányú nyilatkozattal igazol. Az igazolás megléte szerződéskötési feltétel).

- A használt eszköznek is meg kell felelnie a hatályos szabványoknak, normáknak, technológiai és egyéb műszaki feltételeknek.

- Adott eszköz amortizációval nullára történő leírása a Kölcsön végső lejáratánál későbbi időpontra esik.

Használt gépjármű esetén a nettó összeg max. 80 %-a lehet a hitel, de maximum a használt gépjármű EUROTAX értékének 80 %-a. CASCO biztosítás megkötése is szükséges lesz gépjárműbeszerzés esetén, az MFB Zrt. zálogjogosultsági feljegyzésével a biztosítási kötvényen, illetve szerződésen.