Méhészeti pályázat: eszközbeszerzés, építés

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Pályázatíró!

Főállású őstermelőként van 140 kaptár méhecském. Szeretnék egy gazdasági épületet építeni, ahol üvegmosó, kipergető lenne.

Szóval erre az épületre megkaptuk már az építési engedélyt, viszont már lebetonoztuk az alapot. Ebben az állapotban tudunk indulni pályázaton? 

Tisztelt Őstermelő!

140 kaptár 12 467 Euro STÉ-nek felel meg, tehát állattartó telep pályázat jöhet csak szóba a Vidékfejlesztési Programban; a jogosultság biztos megállapításához előminősítés szükséges.

Építésre vonatkozóan: ha már az építési engedéllyel érintett munka során megtörtént az első bejegyzés az építési naplóba, akkor a projekt megkezdettnek minősül, nem támogatható.

Eszközbeszerzés esetén elszámolható: takarmány-előkészítés, kiosztás, tartósítás és kezelés gépei, az állathigiénia biztosításához szükséges gépek, állati termékek telepszintű kezelésének eszközei és gépei.

Kaptárak és méhészkonténerek beszerzése nem támogatott tevékenység.

Építés esetén elszámolható (pályázat benyújtását követően felmerülő költségek): Mézház kialakítása, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása, méhészeti eszközök és berendezések tárolására és használatára, valamint a megtermelt méz az eszközöktől külön légtérben történő, biztonságos tárolására alkalmas épületek kialakítása, a méhcsaládok teleltetésére alkalmas teleprész kialakítása.