Már megrendeltem a Teslámat, most mit tegyek? Pályázhatok?

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.
Tisztelt Pályázatíró! Ha már megrendeltük augusztusban 10% előleggel az elektromos autónkat és áprilisban jön meg, akkor vehetjük át, pályázhatunk a 2024-es elektromos autó pályázaton?

Sajnos nem: a támogatott projektek vonatkozásában 2023. november 1-től 2026. április 30-ig felmerült kiadások számolhatóak el.

Részletesebben: A projekt megvalósítása 2023. november 1-től saját felelősségre megkezdhető, de a projekt megkezdése nem jelent előnyt annak elbírálása során, továbbá nem garantálja az igényelt támogatás elnyerését. A felhívás keretében a projekt megkezdése napjának a végső kedvezményezett általi első jogilag kötelező érvényű megrendelés napja, vagy megrendelés hiányában – az arra vonatkozóan megkötött, jogilag kötelező érvényű szerződés létrejöttének a napja minősül.

Erre is figyelni kell: Jelen felhívás keretében kizárólag azon kereskedőtől beszerzett elektromos gépjárműhöz nyújtható támogatás, amelyek tevékenységi körében 2023. július 1-én már szerepelt a TEÁOR ’08 szerinti 451, Gépjárművek kereskedelme.

Zártvégű pénzügyi lízing finanszírozási forma igénybevétele esetén a végső kedvezményezett, mint lízingbevevő, kizárólag az alábbi követelményeknek eleget tevő finanszírozókkal köthet lízingszerződést: 2023. július 1-én tevékenységi körében szerepelt a TEÁOR ’08 szerinti 6491, Pénzügyi lízing tevékenység, vagy fő tevékenysége a TEÁOR ’08 szerinti 771, Gépjármű kölcsönzése.