Ingatlanvásárlás, kapacitásbővítés 2015

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Materal!

Nekem is van egy vállalkozásom és a feleségem nevén is van egy vállalkozás - emellett mindketten főállású közalkalmazottak vagyunk, három témában kérem a segítségüket:
1,
Szeptembertől megszűntetjük a státuszunkat, főállású vállalkozók leszünk. Lehet erre pályázni, mint vállalkozóvá válás? - a statisztikai létszám utánunk 0 volt, most nőne majd. A feleségem vállalkozásában foglalkoztatunk két dolgozót napi 4 órás bejelentett munkaviszonnyal.
Mi a legtöbb amit ebből a helyzetből ki lehet hozni?
2,
Gondolkodunk támogatott ingatlan vásárlásban: olyan megoldás lenne a legjobb, ahol az állami támogatás mértéke a legmagasabb. Az ingatlan egri telephely bejelentéssel jönne létre (Egerben vásárolnánk). Biztos használt lakás vagy ház lenne, több szobás, ahol ki tudjuk alakítani az irodát, és a munkához kapcsolódó szobákat, helyiségeket. Ha vesszük, számlát biztos nem kapunk róla, megoldható így ez pályázati rendszerben? (30m Ft körüli ingatlanon gondolkodunk) - illetve, ha az átfutási idő túl nagy, és elviszik a kiszemelt ingatlant, akkor közben meg lehet változtatni a vásárolandó célt?
Még egy fontos kérdés ezzel kapcsolatban, ha felújítás, átalakítás lenne, akkor az is pályázható egy menetben a vásárlással? - napelem rendszert terveztethetünk a tetejére? - belső felújításról lehet szó?
3,
A fejlesztési, kapacitás bővítési terveket nem adtuk fel, szeretnénk egy univerzális terméket létrehozni, mely szoftverfejlesztéssel valósulna meg, mint új termék. Erre mit lehet pályázni mostanában? - a GINOP 1.2.2-15 megfelelő lehet számunkra?
Köszönettel várom visszajelzését - minél előbb szeretnénk belevágni, főleg addig, amíg a nyár folyamán le tudjuk igazolni a közalkalmazotti státuszokat.
 

A nagy része megoldható a pályázatnak.

Tisztelt Cégvezető!

1. Vállalkozóvá váláshoz valószínűleg nem lesz támogatás.

2. Ingatlanvásárlás jövőre várható. Ingatlanvásárlási szándéknyilatkozattal lehet megpályázni, majd az adásvételi szerződéssel és az átutalási bizonylattal elszámolni, tehát tudtommal nem kell számla. Ha elviszik időközben az ingatlant, akkor bukik a projekt, nem lehet beadott pályázati ingatlanon utólag módosítani. Az ingatlanvásárlási szándéknyilatkozattal kötelezi az eladó magát, hogy tartja az ingatlant a pályázati döntésig (kb 2-3 hónap). Valószínűleg támogatott lesz felújítás, átalakítás, belső felújítás is az ingatlanvásárlással együtt. Napelemrendszer szintén elszámolható lesz véleményem szerint.

3.GINOP-1.2.2-15 pályázathoz előminősítőt kell kitölteni, de ha nincs cég, akkor nem pályázhatnak. A szoftverfejlesztés talán K+F-en lehet elszámolható majd, de könnyen lehet, hogy épp a szoftverek fejlesztése kizárt lesz, a korábbi innovációs pályázatoknál épp ezt zárták ki. Új szoftver létrehozására tehát nem biztos, hogy lesz pályázat.