Borászat pályázat világításkorszerűsítéssel és napelem telepítéssel

×

Figyelmeztető üzenet

This form is improperly configured. Contact the administrator.

Tisztelt Cím!

A borászati pályázatról szeretnék kérdezni:

1. Tisztában vagyok azzal, hogy ha van fűtés vagy hűtés az épületben, azaz "tanúsítható/tanúsítandó", akkor szükséges tanúsítvány a meglévő állapotról és a tervezett állapotról, valamint a kettő közt 10% javulást kell kimutatni minimum. Ezt világításkorszerűsítéssel nem lehet elérni. Ha csak világításkorszerűsítést szeretnék kivitelezni, hogyan lehet megoldani? 

2. Ha nincs fűtés, akkor a világítás korszerűsítéssel pedig kérdés, hogy miből kell legalább 10%-ot megtakarítani: a korábbi világítási energiaigényből vagy az összes villamos energia igényből?

3. Napelemes rendszer esetén kell-e számítás a minimum 10% villamos energia megtakarításra, vagy nem? 

1. Ha a világításkorszerűsítés erre nem ad önállóan lehetőséget (tehát nem lehet vele elérni 10%-os javulást), akkor nem lehet a projektbe tenni, ki kell venni belőle, és csak eszközökre kell, lehet pályázni.

2. A felhívás szerint a teljes építményre vonatkozó energetikai méretezést el kell végeztetni, azaz az összes villamos-energiaigény a mérvadó, és az ehhez kapcsolódó 10%-os energia-megtakarítás.

3. Nem kell vállalni, nem kell számítás sem, mert ez másik pályázati célterület, mely esetében nem előírás a 10%-os javulás.